Rondreizen door het schitterende Thailand staat garant voor geweldige ervaringen! Het ‘gouden land’ biedt zowel beginnende als ervaren backpackers veel moois. De hoofdstad Bangkok is een chaotische metropool, maar ook een fascinerende plek én het ideale startpunt voor je rondreis door de rest van Thailand. Vanuit Bangkok kun je allerlei kanten op. Bezoek bijvoorbeeld Chaing Mai, het culturele centrum van Thailand waar je onder andere meer dan 300 authentieke tempels vindt.

Thailand is dan wel één van de populairste backpackbestemmingen ter wereld, maar je kunt er ook prima terecht voor een groepsrondreis of individuele rondreis. Zo kun je in relatief korte tijd veel van het land zien. Wat je in ieder geval zeker niet mag missen is het nationaal park Khao Yai. De fraaie bergen, kletterende watervallen en vele dieren die je in dit reservaat vindt, zijn onvergetelijk!

Bangkok: de start van je Thailand reis

Vrijwel iedere rondeis door Thailand begint in Bangkok en een overweldigendere start is nauwelijks denkbaar. Liefst acht miljoen inwoners zorgen voor een chaotisch straatbeeld dat je het beste maar gewoon kunt ondergaan. De meest prominente attractie is zonder twijfel het Grand Palace, het voormalige koninklijke paleis. Dit gebouwencomplex is een aaneenschakeling van architectonische hoogtepunten en herbergt verschillende boeddhistische tempels. Een tochtje per longtailboot over de vele kanalen in Bangkok mag ook zeker niet ontbreken.

Cultuur en natuur in Thailand

Cultureel bijzonder interessant is Chiang Mai in het noorden. Voor liefhebbers van de betere Thaise maaltijd is het hier een feest. Je kunt zelfs een cursus volgen om zelf Thais te leren koken! Net als in de rest van het land vind je hier prachtige tempels als Wat Pra Singh en Wat Chiang Mun. Vijftien kilometer buiten Chiang Mai is de heiligste aller Thaise tempels gevestigd; Wat Phrathat Doi Suthep. De tempel werd naar verluid gebouwd in 1368 toen een witte olifant hier stierf nadat hij een heilig relikwie de berg op had gedragen… Wel even je schoenen uitdoen voor je naar binnen gaat.

Vanuit Chiang Mai zit je zo in de Thaise jungle, waar je in één van de vele bergdorpjes kunt overnachten tussen de locals. Hoewel deze dorpjes inmiddels volledig zijn ingericht op toeristen is het toch een hele belevenis. Je kunt een tochtje maken op de rug van een olifant of de rivier op gaan om te bamboeraften, wat een heel toffe manier is om de omgeving te verkennen.

Ontspannen op de Thaise stranden

De Thaise eilanden zijn al net zo legendarisch als de tempels in het land. Het bekendste is wellicht Phuket, maar ook Koh Samui, Koh Phi Phi en Koh Phangan zijn prachtige plekken met heerlijke stranden. Als je iets meer rust wilt, is Koh Chang een goede optie. Overal in Thailand kun je uitstekend duiken voor een lage prijs, zeker op de Similan eilanden, die relatief nog behoorlijk ongerept zijn en mooie binnenlanden kennen. Voor een duikcursus kun je op het thaise eiland Koh Tao zeer goed terecht.

Het ware natuurschoon vind je in Khao Yai nationaal park. Slechts een kwart van deze wildernis is toegankelijk voor bezoekers, maar dat is al voldoende voor een dagenlange trektocht. Je komt diverse schitterende watervallen tegen (de Hollywoodfilm The Beach werd gedeeltelijk in het park opgenomen) en met een beetje geluk ook veel wilde dieren. Er lopen veel olifanten rond, maar ook apen en Great Hornbills, majestueuze vogels die wel uit de prehistorie lijken te komen. Garantie dat je deze beesten allemaal zult zien is er niet, maar de zoektocht zelf is al meer dan de moeite waard!